Omgeving Siem Reap dag 2 en 3

Gisteren en vandaag hebben we nog eens wat tempels bezocht. Gisteren vonden we de vrouwentempel het de mooiste, deze is vooral erg mooi gedetailleerd (misschien doordat hij door vrouwen is gemaakt) De derde tempel van gisteren was indrukwekkend qua grootte, hij was namelijk 700 bij 800 meter. Hierbij zijn we ook nog even op het dak geklauterd.

Als afwisseling zijn we gisteren naar het landmijnenmuseum gegaan, dit was een klein museumpje maar alle verhalen die er stonden waren interessant om te lezen. Verder gaan alle inkomsten naar kinderen die gehandicapt zijn geraakt door landmijnen. Cambodja ligt vol met landmijnen, ga nooit van de gebaande paden.

De 1e dag hadden we al kort aapjes gezien, maar konden ze daarna niet meer vinden. De 2e dag hadden we wel geluk en hebben we wat aapjes op de foto kunnen zetten. Het was een hele kolonie van zo’n 50 aapjes, erg schattig om te zien.

Vandaag opnieuw 3 tempels. Deze waren ouder maar ook meer vervallen dan de vorige tempels die we hadden gezien. Na de tempels zijn we naar de floating village gegaan, hier werden we met een boot doorheengevaren. De meeste mensen die hier zo wonen zijn van Vietnamese afkomst. We hadden een mooi uitzicht op het Tonle Sap meer. (qua oppervlakte ongeveer half Nederland.)

’s Avonds hadden we een voetmassage van Dr Fish. Honderden kleine vissen (tot 15 cm) knagen al het vuil van de voeten. Het kriebelt enorm. Alleen op de plaatsen waar wondjes zaten was het pijnlijk.

2 reacties »

  1. siebe Said:

    Hey Maarten en Agnes,

    Mooie foto’s die jullie weer geplaats hebben! Al lijken die landmijnen en pythons mij wel erg gevaarlijk. Hopelijk heb je in Cambodja meer rechten als westerling dan in Laos? Ik heb trouwens nog gehoord dat jullie papa en mama aan de telefoon hebben gehad, hebben ze nog verteld dat wij het familie voetbal dit jaar hebben gewonnen? We redden ons hier dus ook nog zonder jullie;). In ieder geval een mooie tijd in Cambodja toegewenst!

    groeten Siebe

    • De pythons (en krokodillen) waren gevangen door mensen die in het dorp wonen. Pythons zijn wurgslangen en zijn dus niet giftig, deze pythons waren te klein om ons op te kunnen eten daarom was het niet gevaarlijk. Er zitten hier ook grote pythons (vooral bij de mekong), op een foto zagen we een python die door 7 man werd vastgehouden. Landmijnen zijn een issue in Cambodja, vooral aan de grensgebieden met Thailand en Vietnam. Veel gebeiden zijn al (deels) ontmijnd. Maar nog steeds wordt in heel Cambodja afgeraden van de paden te gaan zonder gids die het gebied goed kent.


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Plaats een reactie